Gina / Luni

mi-a telefonat din nou în jur de ora 12:00 p.m. și mi-a vorbit pe același ton calm, rotunjind frumos fiecare cuvânt în parte.
m-a anunțat că avea să ajungă în maxim jumătate de oră. am început să mă foiesc brusc, ca atunci când eram copil și răbdarea era ceva total străin de mine.

fd

(Faye Dunaway)

văd zeci de fețe noi în fiecare săptămână. curiozitatea nu-mi mai este proprie de foarte multă vreme, atunci când vine vorba de personaje noi. G însă m-a făcut să îmi pierd răbdarea, astâmpărul, ca atunci când ai vrea să înghiți literele, așa încât să ajungi mai repede la deznodământul cărții, pe care tocmai o citești pe nerăsuflate.

mi-am aprins o țigară, foindu-mă pe scaunul de la birou, în așteptarea următorului apel, care avea să mă anunțe că a ajuns.

am coborât să deschid. am recunoscut-o imediat. coafată perfect, machiată discret, cu pielea albă și mâini frumoase și o manicură nude. flutura un evantai. mi-a întins mâna liberă și s-a prezentat cu numele mic. m-a urmat în atelier.

am studiat-o, asemenea copilului de mai devreme, de teamă să nu-mi scape vreun detaliu, pe marginea căruia să fantazez mai apoi. era îmbrăcată într-o fustă pantalon lungă, cu reflexe argintii și un top negru din bumbac, cu mâneci scurte; sandale plate în bretele; accesorizata cu un colan de argint și un evantai în culori pastelate.

nu m-am putut abține și am întrebat-o de pisică, profitând de C, care se tolănise leneș la picioarele ei. aici mă înșelasem, dar
pariam în gând că trebuie să fumeze, din pricina vocii, cu tonuri joase, și a mâinilor, cu degete lungi și inele de argint. am întrebat-o dacă dorește o cafea…€m-a refuzat politicos…

“va mulțumesc frumos, dar mi-am uitat țigările. eu fumez, și…”

am ezitat puțin la gândul că aș putea s-o rog să ne tutuim. mi-am înfrânat repede pornirea, dându-mi seama că lucrurile și-ar putea pierde din farmec.

a rămas și a vorbit atât cât trebuia. fără un cuvânt în plus, fără să se grăbească o secundă. am stabilit tot și am condus-o mesmerizată, mergând în urma ei, în încercarea de a memora cât mai bine personajul, până la proxima întâlnire.

pe Gina am s-o văd din ce în ce mai des de acum, și sunt convinsă că într-o bună zi va accepta să bea cu mine o cafea.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s