single x double

atunci când suntem single, ne dorim cu orice preț să ne găsim jumătatea. ne facem zeci de schițe imaginare, ne facem liste cu ce ar trebui și n-ar trebui, să aibă din dotare, potențială jumătate.

ne îndrăgostim apoi, și uităm și de liste, și de schițe. ne trezim într-o dimineață cu un gol imens în stomac, în așteptarea unui singur apel. ne învârtim dezorientate, și ne mișcăm de pe un picior pe altul. ne frângem manicura, și ne roadem unghiile, ascunse după desktop, în încercarea nereușită de a părea demne și conținute.

tropăim cu îndârjire că vrem flori, bomboane, sex, mult sex, romantism, filme, cărți, scenarii…pe urmă, ne liniștim, și lucrurile se așează ușor, ușor.

intrăm în rutină de cuplu, acolo unde lucrurile încep să depindă de noi, dar nu numai. încep să depindă și de timp, de spațiu.

și ușor, ușor (din nou) începem să tropăim încă o data.

că avem nevoie de timp doar pentru noi, că nu mai ieșim ca fetele, că nu mai avem timp de shopping, de cafele interminabile, de bârfe, că nu știm ce cadou să-i facem (pentru că deja i le-am făcut pe toate), că pare mai puțin interesat, că pare departe. începem să-l căutăm în telefon, să observăm că își ține piciorul într-un fel, și nu în altul, că are o aluniță pe cotul drept, care nu ne place pentru că nu e pe cotul stâng…și tot așa.

Image

dacă rămânem singure, o luăm de la capăt. îi regretăm alunița, sau căutăm o alta, pe cotul stâng, pe care în final o detestăm, pentru că nu se află pe cotul drept.

pentru că suntem indecise, ciufute, neînțelese și “nebune”.

pentru că e în natura noastră să despicăm fiecare fir în alte 15, 16, 17, 18…să ni se pară mereu prea mult, sau prea puțin,

pentru că nu realizăm, decât foarte rar, că în cele mai multe dintre cazuri, hățurile sunt DOAR la noi .

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s