ce n-am înțeles și ce am detestat întotdeauna la sărbători

– reclamele la medicamente, dedicate strict sărbătorilor. tip : ” ți-e rău, te simți balonat? tot ce trebuie să faci e să iei o pastilă, și o poți lua iar de la capăt, pentru a ți se face încă o data rău. după care, mai iei o pastilă, mai mănânci o data, și iar ți se face rău.” vis! 

și afirmațiile de genul :

– hai să-ți dau un colebil, să nu ți se facă rău (după ce te îndopi)!

– mâncatul repetativ, și în prostie, al aceluiași lucru timp de 3 până la 5 zile în șir.

– mâncatul de 5 ori pe zi al aceluiași lucru, sau statul la masă pentru cele o mie de feluri, de dimineață și până seara târziu.

– știrile de tipul – “astăzi la spitalul de urgență au fost înregistrate 50 de cazuri de toxiinfecții alimentare, cauzate de consumul excesiv de alimente tradiționale”.

– postul de 40 de zile, icununat cu o cină abuzivă + o damigeană de vin, imediat după ora 12 noaptea.

– întrebările de genul – ” vaaaaaai, nu mănânci carne ? adică niciodată? dar cum poți, nu ți-e poftă??? dar cum poți să nu mănânci miel/drob !!??!! da’ tu ce mănânci de Paști ?”

– somnul de imediat (dar imediat !!!) după o masă (a doua sau a noua) excesiva. 

câteva răspunsuri …

– există oameni care nu consuma carne (în general), sau poate fi o chestiune ce ține de gust, nu de religie, nici de tradiție. poate să nu-ți placă mielul. pur și simplu.

– ce poți mănânca ? păi, ar fi câteva variante … salată, hummus, sau morcovi la cuptor cu dressing de iaurt, tartar de somon, brânzeturi… și din tradiționale – un ou + cozonac. nu toate în la o singură masă, și nici din fiecare câte 1 kg.

– în ceea ce mă privește, prefer să mă abțin, decât să iau un colebil, două, sau trei, înainte, în timp ce, sau după ce mănânc. urăsc să mănânc până când nu mai pot respira. detest ideea că TREBUIE să mănânc pentru că trebuie, pentru că e Paștele, sau Crăciunul, sau, sau…pentru că nu totul se rezumă la îndopat.

punct.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s