adieri

știi cum e vara pe seară, când se răcorește un pic, și atunci când deschizi fereastra miroase a ioni ? știi despre ce vorbesc? știi cum miros ionii ?
parfumul ăsta miroase a ioni . miroase că atunci când adie vântul.

Image

și știi ce mai îmi place ? știi cum e seara, când se golește plaja dar tu încă mai rămâi să citești ? în același costum de baie, cu fire de nisip prinse în el, peste care îți arunci doar un tricou mai lung. pentru că poate ți-e puțin răcoare și pentru că vrei să termini și ultimul capitol, și să te bucuri de zgomotul repetat pe care îl fac valurile. mi-e tare dor de asta!

Image

Image

și ar mai fi ceva…felul în care se ondulează părul de la sare și cel în care îți miroase pielea arsă de soare și atinsă de nisip.

Image

și mai e lumina. lumina aia inconfundabilă a apusurilor de vară, când ești deja la al doilea pahar de vin. deja în mijlocul unei conversații pasionale despre iubiri, cărți, clișee și dependențe, și undeva în fundal se aude o piesă.

Image

Adriano Celentano Si e spento il sole

mi-e dor de tot trusoul de vacanță, de prosopul cu dungi și sacul marinăresc din pânză și toate uleiurile alea miraculoase și afrodisiace care îți fac pielea să lucească asemenea solzilor.

Image

Image

Image

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s