laboratorul de piscoturi

Doamna draga,

revin cu o a doua scrisoare in speranta ca va exista totusi o vaga sclipire de intelegere din partea dumneavoastra.

in ce fel sa va mai explic oare, despre ce este vorba in propozitie? cu siguranta ar fi mult mai simplu daca v-as putea desena. dar cum as putea cand deja am luat hotararea ca este mult mai sanatos sa pastram o distanta corespunzatoare una fata de cealalta?

cum as putea oare sa va fac sa intelegeti ca daca ati comandat un tort, la care a lucrat intreaga echipa din laborator, ca daca tortul are 5 etaje, 60 de trandafiri pe etaj (confectionati din glazura fina de zahar bio, cu aroma de fragi ce cresc la urma frunzelor de palmieri), si ca daca ati cerut ca in mod exceptional sa fie gata in 24 de ore (pentru ca efectiv nu aveati ce altceva sa mancati, si nici nu va doreati nimic altceva), nu puteti veni sa-l ridicati dupa o luna ?!?

Imageoooh, si sunt atat de multe motivele pentru care este imposibil s-o faceti.

in primul rand, am dedicat in totalitate 24 de ore (in care am fi putut produce 1259.55 prajituri, 720 piscoturi si 99,795 pateuri) doar pentru tortul dumneavoastra, facut la cerere cu ingrediente speciale, dupa care au alergat cel putin 2 oameni prin jumatatea orasului in care convietuim si dumneavoastra, si umila mea persoana, care s-a vazut nevoita sa va asasineze (prin intermediul asistentei) cu mesaje mai mult decat politicoase. mesaje prin care sa va transmita ca vi se strica tortul, ca i s-au uscat trandafirii de la etajul 6, si crema. ca a inceput sa se incline spre dreapta, etc.

am inteles amploarea profesiei dumneavoastra, am inteles cat sunteti de importanta si ocupata, si nu ne-am dorit nici macar pentru o secunda sa va stricam starea de spirit.

dar cu tortul…tortul !!! ce sa facem cu tortul?

Imagenoi nu il putem manca, si nici nu il putem comercializa incat nu este decat pe gustul dumneavoastra. in laboratorul nostru se produc deja de ceva vreme prajituri minimaliste cu glazura de menta si petale de cale salbatice, importate de pe alte continente, torturi cu un singur etaj din rubarba si boboc de trandafir abia inmugurit, si neatins de vant. aceasta este directia noastra, pe placul doamnelor care ne viziteaza in mod regulat.

Image

Image

Imageprin urmare, ne-am vazut nevoiti sa va reamintim pe toate caile posibile si imposibile, ca aveti de ridicat un tort fara de care, ati afirmat, ca nu puteti trai.

am inteles ca v-ati simtit lezata de insistenta noastra, ca v-ati fi dorit mult sa mai colaboram si pentru eventuale alte torturi, de dimensiuni si mai mari, pe cate 10 sau 20 de etaje, ornate cu ingrediente alese (culese tot de noi, special pentru dumneavoastra ), dar ne vedem pusi in situatia in care sa va refuzam politicos. pentru ca in eventualitatea plasarii vreunei comenzi de proportii colosale, cu ingrediente nemaivazute, pe care nu ati ridica-o (la fel ca si pe aceasta), am risca diminuarea totala a spatiului de prezentare si chiar, o usoara periclitare la nivel financiar.

in concluzie, independent de iesirile nervoase pe care le-ati avut in timpul conversatiei telefonice de ieri, si in care ne-ati specificat si in ce sa ambalam tortul, vi-l vom livra maine la prima ora a diminetii, la adresa comunicata. ambalat intr-o cutie de carton pentru tort, legata cu panglici de satin, si nicidecum intr-un “ciolofan” asa cum ati cerut, in intentia dumneavoastra de a ne leza in simtiri.

Imagein speranta ca veti reusi sa treceti cu bine peste starea inimaginabila de stres pe care v-am provocat-o fara voia noastra, si ca veti reusi sa colaborati perfect in viitor, (in parmetrii descrisi de dumneavoastra) cu alte cofetarii, va dorim pofta buna!

M.P.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s