VERONICA VASICKA

ca multi alti copii New York-ezi optzecisti, V.V. si-a petrecut o parte din adolescenta la vanatoare de discuri, in cautarea unor specii necatalogate inca. cu antecedente majore in New Wave si o predilectie pentru sintetizatoare mai mare decat cea pentru chitari, s-a trezit cultivand un interes spontan in cateva genuri foarte specifice. avandu-i ca punct de pornire pe Chris & Cosey si Throbbibg Gristle, cu extensii in industrial si synthpop de extrema stanga.

Image

absolventa in fotografie la Rhode Island School of Design, se intoarce la New York in plina renastere a unei scene a synth-lui si a frezelor asimetrice.  pune umarul la infiintarea East Village Radio, un radio online. emisiunea ei de duminica seara, unde pune un mix unic de muzica electronica ( pe care o numeste ” minimal wave “) devine imediat hit local in scena mentionata, si nu numai. o descriere evaziva a”genului” ar fi – un mix arctico pop analog francogermanobelgianobritanicoscandinav de trupe aflate la limitele legendelor urbane locale, cu albume scoase pe viniluri si casete la label-uri cu nume fantastice, in editii dureros de mici, de obicei.

Image

Image

V.V. for Indie Magazine

Imagephoto : Jason Schmidt

Image

incepe treptat sa ia firul discurilor, sa licentieze o parte din albumele si single-urile de pe lista cu specii pe cale de disparitie. label-ul ei devine aproape peste noapte  unul dintre cele cateva considerate contemporan-culte, iar ea, un tastemaker cu influenta de grad zero ( zvonurile spun ca urmeaza sa fie mentionata, alaturi de Richard Meier si Julian Schnabel, intr-o carte ce are ca subiect un top al personajelor notabile din NY)

Image

V.V. for Indie Magazine

coming soon @ Control

( ii multumesc frumos lui B pentru ajutorul dat in traducerea termenilor, si slang-ului de specialitate 🙂 )

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s