alta specie

m-am tot gandit, am tot intrebat, in incercarea de a gasi un raspuns pentru dilema mea. sunt eu depasita sau pur si simplu nu mai exista decat cateva femei care stiu ce presupune sa fii femeie ?!?

 

de data asta n-am reusit sa le impart decat in doua categorii. prima fiind categoria femeilor “post it all”. posteaza rochia, pantoful, make-up-ul, inainte, in timp ce si dupa. cea de-a doua, nu posteaza dar isi da suflul sa arate ca scoasa din cutie in noaptea de revelion, pentru ca inainte de sfarsitul ei sa esueze lamentabil intinsa pe jos, cu rochia de printesa facuta terci, rujul intins pe fata si duhnind a bere! splendid!

 

si acum, fireste ca ma intreb…oare ce s-a intamplat cu femeia care nu posteaza nimic pentru ca stie ca misterul este una dintre cele mai de pret arme, care stie sa se opreasca la un anumit numar de pahare de sampanie pentru a nu isi pierde controlul si a isi aminti in dimineata urmatoare in al cui pat a aterizat. cu femeia care isi reface make-up-ul in timpul noptii si nu si-l intinde pe toata fata, care stie ca inainte de o aparitie, in cazul in care isi doreste sa fie una, isi tine rochia ascunsa in dulap si gura inchisa.am asistat la un intreg spectacol de circ toate zilele astea, care, recunosc, m-a frapat teribil. constat cu stupoare ca ceea ce inteleg majoritatea femeilor despre aparitii, despre prezenta lor si ceea ce le defineste este facebook-ul si ridicolul.

 

 

de ce sa te mai duci la o petrecere imbracata intr-o rochie cu spate gol dupa ce a vazut-o jumatate din populatia locala si toata lumea cu care ai sa faci revelionul stie deja cum ai sa arati, ce pantofi si bijuterii ai sa porti. de ce sa te mai duci daca oricum n-ai sa faci altceva decat sa-ti faci toata noaptea poze cu telefonul si sa le postezi pe facebook? ai putea la fel de bine sta acasa in living, imbracand diverse tinute si postandu-le. de ce sa te mai chinuiesti sa te gandesti cu ce te imbraci, cum sa te machezi, ce sa-ti atarni in urechi daca tot ai de gand sa-ti inchei seara intinsa pe jos, cu rochia tarsaita si uitand unde esti…!?!

 

probabil ca toate astea au un sens, un sens pe care eu nu-l inteleg. e lucru cert. si imi este si mai clar ca nici n-am sa inteleg vreodata, pentru  ca eu fac parte dintr-o alta liga.

eu cred in continuare in acea femeie, care nu spune ce parfum poarta si nici de unde si-a luat rochia, nici cum arata ea. ci pur si simplu apare, la miezul noptii, stralucind in rochia ei lunga, cu un make-up perfect si atat cat trebuie, lasand in urma ei o dara de parfum de seara, disparand din cand in cand pentru a-si reface conturul buzelor.

acea femeie care nu bea bere, cel putin nu atunci cand poarta o rochie de seara. nici din pahar, nici din sticla, nici la halba. nu sta pe jos, nu uita de ea si stie exact cu cine pleaca sau va pleca acasa.

nu vorbesc de snoabe, nu vorbesc de lux si nici de lucruri scumpe. vorbesc despre femei cu educatie care stiu sa poarte si sa se poarte, care stiu ca cel mai de pret lucru al unei femei este respectul de sine si tinuta, care tin minte intotdeauna, indiferent cate pahare au baut, cand sa dispara si cum.

 

cu o secunda, un minut, inainte sa fie prea tarziu. la fel de invaluit in mister ca si atunci cand au aparut.

One thought on “alta specie

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s